Ny hemsida och blogg

Vi tar nu ett krafttag och skapar en helt ny hemsida med tillhörande bloggar. Välkommen att besöka

www.klintenberg.net


Det var Blue Bird av Hull, briggen Blue Bird av Hull…


Så skaldade Den gode Evert i visan om Stranne från Smögen i vilken denne i rykande vinterstorm sätter briggen på skäret. Man kan verkligen känna historiens vingslag då vi efter myckna strapatser äntligen befinner oss på den omsjungna ön Hållö i Bohuslän.


Utsikten går i varje fall inte att klaga på.
Väl framme vid Smögens brygga efter mödosam bilresa från Skåne blickade vi ut över den stormpinade fjärden. Där mellan rytande bränningar syntes svågrar två i en för ändamålet lånad eka. Svåger Jonas, den gamle beckbyxan satt till rors ety han likt Stranne kan dreja en spak. I fören tronade svåger Per i oljerock och med saltskummet yrande kring den nyanlagda skepparkransen. Då svågrar anlöpt Smögens brygga och efter vederbörlig okulär besiktning av det bräckliga flytetyget beslutades att fruntimmer, barn, byrackor, förplägnad, dryckjom och annat värdefullt skulle företa överresan med Hållötrafikens något stabilare skuta. Därefter la vi åter ut jullen och stävade, nu med saltsjön i näsan, fyren i lovart och brott strax i lä mot Hållö boställe. Våta likt dränkta katter anlände så svågrar tre, mig inräknat till Hållö brygga, och kort efter anlände övriga med färjan. Efter att bagage och annat bärgats till fyrvaktarns stuga på det av vind pinade skäret kunde vi installera oss och avnjuta middag.

Efter middag förestod bad i saltsjön för kvinnor och barn. Svåger Per och svåger Jonas la åter ut för att dörja makrillen som lurade i djupet. Totte som var trött efter dagens eskapader sökte upp ett lugnt hörn av skäret och husse gjorde honom sällskap. Där satt man så i ro och blickade ut över havet, avnjöt en kaffe med Calvados och ett stopp Borkum under det att solen sjönk i västerhavet.


Så lägrade sig mörkret över mytomspunnen ö och första dagen av vår Hållöexpedition var till ända.


RSS 2.0