Giiiiiiv akt!

I långliga tider har rikets säkerhet vilat i trygga händer. Ett större antal käcka artillerister, däribland undertecknad, har sedan 80-talet hållit den dolske ryssen stången medelst rikliga mängder av kanoner och krut. Di tunga pjäserna har baxats runt i vårt vackra land och snart sagt varje skjutfällt i södra och mellersta Sverige har vi pepprat med lösplugg och granater i form av betongklumpar. Helt klart kämpade vi med framgång och vi måtte ha satt skräck i lede Fi med våra övningar eftersom han fann för gott att låta Sverige och svenskarna vara ifred.


Så hände det sig en morgon härförleden att det återigen kom ett brunt kuvert från konungen märkt "Militärpost". Med eftertanke vägde jag kuvertet i handen och spekulerade att kort tag vad det kunde innehålla för budskap. Var det ny övning? Efterfrågades mina specialistkunskaper i sprängteknik? Vad för typ av uppdrag var det som väntade? Med beslutsamhet slet jag upp kuvertet och läste med stigande förvåning innehållet, där stod:


- Försvarsmakten tackar för dina insatser i försvaret och meddelar härmed att du inte längre är krigsplacerad.


Därefter följde en del formuleringar där man i svepande och urskuldande ordalag framhärdade med att livet inte behöver vara slut bara för att man blivit pensionerad från försvaret. Här framhölls hemvärnet och civilförsvaret som tänkbara alternativ. Allt sedan dess har det inom mig molat en oro för rikets säkerhet. Klarar verkligen dagens ungdom av den svåra uppgiften nu när det "tunga artilleriet" är pensionerat?


Nåja nu verkar det som att ordningen håller på att återställas. Äldsta dottern Ellen har varit och mönstrat och idag fått besked om att hon är antagen som dragon vid livgardet och den beridna högvakten. Bra jobbat Ellen! Far lovar att ansluta sig till första ledet av fotograferande japaner och flaggviftande royalister. Äntligen kan man sova lugnt om natten igen!

image40image41


Förresten, är det någon som vet vad "det där är min dotter" heter på japanska?

Klicka här för att se dragonernas ståtliga entre på slottet.


Kommentarer
Postat av: Ellen Klintenberg

Lita på mig.

2007-11-20 @ 11:07:16
URL: http://ellenklintenberg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0